Krůtí řízečky v pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
75 g máslo
pažitka
2 ks rajče
200 g eidam
2 lžíce sójová omáčka
dobromysl
drcený kmín
1 ks cibule (velká)
mletý černý pepř
400 g krůtí řízky
1 ks pórek (velký)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a dobromysl. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka

  2. V pánvi rozehřejeme máslo a krůtí řízečky na něm osmažíme. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku vsypeme cibuli, lehce zaprášíme moukou, přidáme sójovou omáčku, podlijeme a povaříme

  3. Do zapékací misky narovnáme připravené řízky, přilijeme omáčku, hustě posypeme pórkem nakrájeným na kolečka a přes každý řízek položíme plátek sýra a 2 - 3 kolečka rajčat

  4. Krůtí řízečky v pórku zapékáme pod grilem a podáváme nejlépe s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!