Pravý rajčatový protlak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg rajče

Postup přípravy receptu

  1. Zralá masitá rajčata umyjeme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme. Potom je pomeleme na masovém mlýnku a prolisujeme.

  2. Rajčatovou hmotu dáme do hrnce a vaříme do zhoustnutí. Horký hustý protlak nalijeme do čistých umytých a vřící vodou vypláchnutých sklenic. Uzavřeme je víčkem a postavíme na plech, aby při nalévání nepukly. Sklenice rychle převážeme celofánem, namočeným ve vodě a každou sklenici samostatně zabalíme.

  3. Sklenice s rajčatovým protlakem uložíme vedle sebe na připravené místo a zakryjeme dekou. Vychladlé je utřeme mokrou utěrkou a uložíme na chladné a suché místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!