Cannelloni plněné masovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
máslo
100 g čedar
3 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
250 g vepřová játra
450 g vepřové maso
mletý černý pepř
600 ml smetana na vaření
1 lžička chilli pasta
1 balíček cannelonni
3 snítky hladkolistá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso a játra očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu usekáme nadrobno a česnek oloupeme. Vše vložíme do robotu, přidáme petrželku a chilli pastu. Směs rozmixujeme nahrubo a podle chuti osolíme a opepříme

  2. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou postupně za stálého míchání naředíme smetanou. Do horkého bešamelu vmícháme sýr a podle potřeby omáčku dochutíme solí a muškátovým oříškem

  3. Cannelloni naplníme masem a zapékací mísu vytřeme máslem a tenkou vrstvou omáčky, na kterou naplněné těstoviny poklademe. Vše zalijeme sýrovým bešamelem a zvolna pečeme v předehřáté troubě dozlatova

  4. Zapečené cannelloni plněné pikantní masovou směsí podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!