Cannelloni plněné masovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 3 stroužky česnek sůl 3 lžíce máslo máslo 100 g čedar 3 lžíce hladká mouka muškátový oříšek 250 g vepřová játra 450 g vepřové maso mletý černý pepř 600 ml smetana na vaření 1 lžička chilli pasta 1 balíček cannelonni 3 snítky hladkolistá petrželová nať
Postup Cannelloni plněné masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso a játra očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu usekáme nadrobno a česnek oloupeme. Vše vložíme do robotu, přidáme petrželku a chilli pastu. Směs rozmixujeme nahrubo a podle chuti osolíme a opepříme
Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou postupně za stálého míchání naředíme smetanou. Do horkého bešamelu vmícháme sýr a podle potřeby omáčku dochutíme solí a muškátovým oříškem
Cannelloni naplníme masem a zapékací mísu vytřeme máslem a tenkou vrstvou omáčky, na kterou naplněné těstoviny poklademe. Vše zalijeme sýrovým bešamelem a zvolna pečeme v předehřáté troubě dozlatova
Zapečené cannelloni plněné pikantní masovou směsí podáváme s čerstvou zeleninou.