Cannelloni plněné špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 ks vejce
25 g máslo
25 g máslo
60 g šunka
300 ml mléko
2 ks bobkový list
120 g ricotta
pepř
1 lžíce olivový olej
25 g strouhaný parmazán
25 g strouhaný parmazán
25 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
1 špetka muškátový oříšek
1 špetka sůl a pepř
2 lžíce smetana ke šlehání
300 g mražený špenát
čerstvé bylinky
8 ks cannelloni

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme špenát a 2-3 minuty jej zahříváme. Rendlík odstavíme a do špenátu vmícháme sýry a šunku. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nešleháme smetanu a vejce, až dostaneme hustou pastu

  2. Cannelloni (velké rovné trubičky) uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a těstoviny odložíme

  3. Potom připravíme omáčku: V rendlíku vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, pomalu do ní přiléváme mléko, vložíme bobkové listy a povaříme 5 minut. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odstavíme, bobkové listy odstraníme

  4. Špenátovou náplní pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou opatrně naplníme cannelloni

  5. Na dno zapékací misky rozetřeme trochu omáčky a rozložíme v jedné vrstvě cannelloni. Zalijeme je zbývající omáčkou, posypeme parmazánem a zapékáme

  6. v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut

  7. Hotové Cannelloni plněné špenátem ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!