Cannelloni plněné mletým masem zapečené s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
20 - 30 dkg sýr eidam
sušená bazalka
1 balení cannelloni
sušený česnek
1 konzerva drcená rajčata
1 kg mleté maso (mix vepřového a hovězího)
kořenící směs Bella Italia
kořenící směs na těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, okořeníme směsí Bella Italia, směsí na těstoviny, sušeným česnekem a drcenou sušenou bazalkou, můžeme (ale nemusíme) přisypat na kostičky nakrájený sýr a vše řádně promícháme

  2. Touto směsí pak naplníme cannelloni a pokládáme je těsně vedle sebe do pekáče, případně uděláme druhé patro. Naplněné těstoviny zalijeme drcenými rajčaty včetně šťávy (možno přidat ještě cherry rajčátka pokrájená na poloviny) a znovu lehce posolíme a okořeníme bylinkami (bazalkou, provensálskými bylinkami) nebo kořenící solí na rajčata. Můžeme ještě zasypat kostičkami sýra

  3. Cannelloni přiklopíme a zapékáme asi 50 - 60 minut na 180 stupňů

  4. Cannelloni plněné mletým masem zapečené s rajčaty jsou výborné i na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!