Cannelloni plněné mletým masem zapečené s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 20 - 30 dkg sýr eidam sušená bazalka 1 balení cannelloni sušený česnek 1 konzerva drcená rajčata 1 kg mleté maso (mix vepřového a hovězího) kořenící směs Bella Italia kořenící směs na těstoviny
Postup Cannelloni plněné mletým masem zapečené s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, okořeníme směsí Bella Italia, směsí na těstoviny, sušeným česnekem a drcenou sušenou bazalkou, můžeme (ale nemusíme) přisypat na kostičky nakrájený sýr a vše řádně promícháme
Touto směsí pak naplníme cannelloni a pokládáme je těsně vedle sebe do pekáče, případně uděláme druhé patro. Naplněné těstoviny zalijeme drcenými rajčaty včetně šťávy (možno přidat ještě cherry rajčátka pokrájená na poloviny) a znovu lehce posolíme a okořeníme bylinkami (bazalkou, provensálskými bylinkami) nebo kořenící solí na rajčata. Můžeme ještě zasypat kostičkami sýra
Cannelloni přiklopíme a zapékáme asi 50 - 60 minut na 180 stupňů
Cannelloni plněné mletým masem zapečené s rajčaty jsou výborné i na druhý den.