Pravá jihočeská kulajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce ocet
6 ks brambory
2 ks bobkový list
1 hrnek kysaná smetana
hladká mouka
1 hrst čerstvé houby
podle chuti
kmín
nové koření
sekaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.

  2. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.

  3. Pravou jihočeskou kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.

  4. Zobrazit další recepty pro kulajdu?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!