Pravá jihočeská kulajda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce ocet 6 ks brambory 2 ks bobkový list 1 hrnek kysaná smetana hladká mouka 1 hrst čerstvé houby podle chuti kmín nové koření sekaný kopr
Postup Pravá jihočeská kulajda recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Syrové oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s houbami povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali koření - kmín, nové koření, pepř, bobkový list.
Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Podle chuti kulajdu osolíme, okyselíme octem a přidáme nasekaný kopr. Rozklepneme čerstvá vejce a zlehka je upustíme do polévky. Tři minuty mírným varem povaříme a dalších 5 minut necháme vejce dojít mimo tepelný zdroj. Žloutky vajec musí být při podávání pravé jihočeské kulajdy poloměkké.
Pravou jihočeskou kulajdu podáváme s čerstvým pečivem.
Zobrazit další recepty pro kulajdu?