Pečená letní zelenina recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek chléb 2 ks cuketa 2 ks rajče 1 ks fenykl 1 ks lilek 4 snítky rozmarýna 2 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 2 ks červená cibule mletý černý pepř 1 ks oranžová paprika
Postup Pečená letní zelenina
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C
Velkou zapékací mísu vytřeme trochou olivového oleje. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na klínky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu upravíme do zapékací misky a zapícháme do ní stroužky česneku a snítky rozmarýny. Povrch pokapeme zbývajícím olivovým olejem a opepříme
Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu naběračkou s otvory obrátíme. Misku vrátíme do trouby a zeleninu pečeme ještě 10 - 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké, světlá zelenina by se měla zbarvit dozlatova
Pečenou zeleninu podáváme přímo v zapékací misce nebo ji upravíme do nahřáté mísy. Pečenou letní zeleninu podáváme s křupavým bílým pečivem
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů