Pečená letní zelenina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
chléb
2 ks cuketa
2 ks rajče
1 ks fenykl
1 ks lilek
4 snítky rozmarýna
2 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 ks oranžová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Velkou zapékací mísu vytřeme trochou olivového oleje. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na klínky, lilek a cukety na silné plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu upravíme do zapékací misky a zapícháme do ní stroužky česneku a snítky rozmarýny. Povrch pokapeme zbývajícím olivovým olejem a opepříme

  3. Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 minut, zapékací misku vyjmeme a zeleninu naběračkou s otvory obrátíme. Misku vrátíme do trouby a zeleninu pečeme ještě 10 - 15 minut. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké, světlá zelenina by se měla zbarvit dozlatova

  4. Pečenou zeleninu podáváme přímo v zapékací misce nebo ji upravíme do nahřáté mísy. Pečenou letní zeleninu podáváme s křupavým bílým pečivem

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!