Pečená kuřecí stehno na másle, pomerančích a tymiánu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 plátky máslo
1 ks pomeranč
0,5 ks pomerančová kůra
2 větvičky čerstvý tymián
2 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Stehna z domácího kuřete krmeného kukuřicí dočistíme, omyjeme, osušíme, prošpikujeme česnekem, osolíme a vložíme do pekáčku

  2. Stehna polijeme šťávou vymačkanou z pomeranče, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a lístky čerstvého tymiánu. Kuřecí stehna necháme marinovat v pomerančové šťávě asi 2 hodiny a poklademe plátky másla

  3. Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nejprve pečeme 45 minut, potom odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C, zapneme funkci gril a dopečeme do zlaté barvy a křupavé kůžičky

  4. Pečená kuřecí stehna na másle, pomerančích a tymiánu podáváme horká s kolečky pomeranče a podlitá chutným jemným máslovo-pomerančovým výpekem. Servírujeme s dušenou rýží nebo brambory pečenými na másle a jemným zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!