Pravá rajská polévka s mozzarellou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
bazalka
1 ks mozzarella
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
třtinový cukr
1/2 konzervy malý rajský protlak
hroznový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Hodíme ji na hodně rozpálený olej, může být i olivový, ale já osobně nemám rád pachuť některých olejů. Hned po osmažení dozlatova ji zalijeme najemno nakrájenými loupanými rajčaty z plechovky. Osolíme, opepříme a přidáme nejlépe čerstvou bazalku nasekanou najemno. Povaříme 10 - 15 minut tak, aby rajčata byla uvařená, přitom pořád v kouscích. Přidáme protlak, cukr a dokořeníme podle chuti

  2. Pravou rajskou polévku podáváme s natrhanou mozzarellou nebo osmaženou houskou. Můžeme dát klidně i obě varianty. Jen v případě mozzarelly podáváme polévku horkou. Sýr uvolní šťávu, což chutná výborně

  3. Suroviny jsou uvedeny zhruba na jednu porci, každopádně můžete přidat či ubrat cukru podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!