Povidlová buchta z remosky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
0,75 hrnků cukr
4 ks vejce
2 ks vejce
rum
0,5 hrnků mléko
mléko
500 g tvaroh
povidla
0,5 hrnků oleje
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí

  2. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko

  3. s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do Remosky

  4. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku

  5. s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků navrstvíme hromádku povidel. Povidla můžeme nahradit i kousky ovoce

  6. Povidlovou buchtu pečeme asi 25 minut předehřáté troubě. Tvaroh a povidla se během pečení krásně prolnou do těsta

  7. Povidlová buchta z remosky podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji

  8. Zdroj: remoska.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!