Povidlová buchta z remosky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 0,75 hrnků cukr 4 ks vejce 2 ks vejce rum 0,5 hrnků mléko mléko 500 g tvaroh povidla 0,5 hrnků oleje mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Povidlová buchta z remosky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí
Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko
s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do Remosky
Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku
s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků navrstvíme hromádku povidel. Povidla můžeme nahradit i kousky ovoce
Povidlovou buchtu pečeme asi 25 minut předehřáté troubě. Tvaroh a povidla se během pečení krásně prolnou do těsta
Povidlová buchta z remosky podáváme jako vláčný moučník ke kávě nebo čaji
Zdroj: remoska.cz