Povidlová nádivka na koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce rum
1/2 ks citron
4 ks hřebíček
1/2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
200 g švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme kůru asi z poloviny citronu, hřebíček umeleme v mlýnku na koření

  2. Povidla, nejlépe hustá domácí, rozvaříme s troškou vody. Přidáme rum, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, koření a promícháme. Necháme chvíli vychladnout

  3. Povidlovou nádivku na koláč před pečením roztíráme nebo nanášíme pomocí cukrářského plastového sáčku s ozdobnou kovovou špičkou. Při zdobení se fantazii meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!