Povidlová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

30 g cukr
sůl
40 g máslo
1 - 2 lžíce rum
750 ml voda
mletá skořice
30 g hladká mouka
200 g sušené švestky
mletý hřebíček
mletý badyán

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky spaříme. Vsypeme je do kastrůlku, zalijeme trochou vody a povaříme je. Pak švestky prolisujeme. Pokud se nám nechce vařit se švestkami, můžeme je nahradit povidly

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Do ní prolisujeme švestky a omáčku podle potřeby rozředíme vodou. Pokud použijeme povidla, přidáme je až do rozředěného základu omáčky. Povidlovou omáčku mírně osolíme, přikořeníme a podle chuti osladíme. Takto připravenou omáčku asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum

  3. Povidlová omáčka se podává v některých krajích k vařenému uzenému s knedlíkem, ale je znamenitá i k vaječnému svítku nebo ke zvěřině

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!