Portobello steak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 plátek ementál
1 ks chilli paprička
1 ks šalotka
2 ks žampion portobello
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony portobello očistíme, odřízneme zbytek nožek a oloupeme. Česnek utřeme se solí a smícháme se lžící olivového oleje. Šalotku a chilli papričku nasekáme nadrobno.

  2. Rozpálíme steakovou pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran směsí česneku, soli a oleje. Houby dáme na rozpálenou pánev, snížíme teplotu a opékáme z každé strany zhruba 7 minut. Pokud jsou houby velké, můžeme je na chvíli přiklopit pokličkou.

  3. Na usmažené kloboučky žampionů položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku orestujeme nasekanou šalotku a chilli papričku.

  4. Portobello steak servírujeme politý výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Portobello steak podáváme s rozpečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!