Portobello steak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 plátek ementál 1 ks chilli paprička 1 ks šalotka 2 ks žampion portobello podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Portobello steak recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony portobello očistíme, odřízneme zbytek nožek a oloupeme. Česnek utřeme se solí a smícháme se lžící olivového oleje. Šalotku a chilli papričku nasekáme nadrobno.
Rozpálíme steakovou pánev a pokapeme ji trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran směsí česneku, soli a oleje. Houby dáme na rozpálenou pánev, snížíme teplotu a opékáme z každé strany zhruba 7 minut. Pokud jsou houby velké, můžeme je na chvíli přiklopit pokličkou.
Na usmažené kloboučky žampionů položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku orestujeme nasekanou šalotku a chilli papričku.
Portobello steak servírujeme politý výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Portobello steak podáváme s rozpečenou bagetkou.