Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžička máslo 1 ks rajčata 4 lžíce majonéza 1/2 ks avokádo 1 ks chilli paprička 1 hrst rukola 1 lžíce olivový olej 1 špetka mletý pepř 1/2 ks červená cibule 2 ks žampion portobello 2 ks sezamová bulka 2 plátky sýr chedar 1 hrst bylinky (bazalka, petrželka, oregano, máta aj.)
Postup Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu
Postup přípravy receptu
-
Portobello zlehka potřeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a opékáme zhruba 2 - 3 minuty z každé strany
Mezitím si nakrájíme cibuli na kroužky, rajčata a avokádo na plátky
Připravíme si bulky. Rozkrojíme napůl a pokud budeme chtít, namažeme z vnitřní strany trochou másla. Bulky opékáme na grilu z obou stran. Díky máslu budou krásně křupavé a dostanou tu správnou barvu
Když už se nám zdá portobello téměř hotové, vložíme na horní stranu plátek sýra a necháme trochu roztéct
Horní i dolní bulku potřeme majonézou a začneme skládat suroviny. Já mám nejraději takto: Na spodní bulku potřenou majonézou vložíme rukolu, rajčata, avokádo, portobello s rozteklým sýrem a červenou cibuli. Kdo má rád ostřejší, může si přidat na kolečka nakrájené čerstvé chilli
Portobello burger s avokádem na grilu ihned podáváme.