Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička máslo
1 ks rajčata
4 lžíce majonéza
1/2 ks avokádo
1 ks chilli paprička
1 hrst rukola
1 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
1/2 ks červená cibule
2 ks žampion portobello
2 ks sezamová bulka
2 plátky sýr chedar
1 hrst bylinky (bazalka, petrželka, oregano, máta aj.)

Postup přípravy receptu

  1. Portobello zlehka potřeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a opékáme zhruba 2 - 3 minuty z každé strany

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli na kroužky, rajčata a avokádo na plátky

  3. Připravíme si bulky. Rozkrojíme napůl a pokud budeme chtít, namažeme z vnitřní strany trochou másla. Bulky opékáme na grilu z obou stran. Díky máslu budou krásně křupavé a dostanou tu správnou barvu

  4. Když už se nám zdá portobello téměř hotové, vložíme na horní stranu plátek sýra a necháme trochu roztéct

  5. Horní i dolní bulku potřeme majonézou a začneme skládat suroviny. Já mám nejraději takto: Na spodní bulku potřenou majonézou vložíme rukolu, rajčata, avokádo, portobello s rozteklým sýrem a červenou cibuli. Kdo má rád ostřejší, může si přidat na kolečka nakrájené čerstvé chilli

  6. Portobello burger s avokádem na grilu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!