Květákový salát s bazalkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks květák
bobkový list
olivový olej
6 lístků čerstvá bazalka
300 g cherry rajčátka
1 ks oranžová paprika
bylinková sůl
2 ks bílá paprika
3 - 4 kapky umeocet

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák očistíme, nalámeme na růžičky a důkladně omyjeme. Květákové růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka, do vody můžeme přihodit 1 - 2 bobkové listy. Hotový květák slijeme a necháme vychladnout. Můžeme připravovat i na páře, květák si tak zachová více vitamínů

  2. Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Papriky zbavíme středu se semínky a nakrájíme na kostky nebo kratší nudličky. Rajčátka omyjeme, zbavíme bubáků a rozkrájíme na čtvrtky. Bazalku nasekáme

  3. Květákové růžičky podle potřeby ještě pokrájíme, vhodíme do misky, přidáme papriku, rajčata, zakapameme umeoctem (dochucovadlo z racio obchůdku), přidáme bylinkovou sůl, lístky bazalky a dobře promícháme. Nakonec zakapeme olivovým olejem

  4. Květákový salát s bazalkou rozdělíme do misek, dozdobíme zelenou bylinkou a ihned podáváme. Recept na je na 2 větší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!