Polský Bigos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
majoránka
1 ks cibule
40 g sádlo
200 g salám
bobkový list
0.5 sklenky bílé víno
400 g bílé zelí
500 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 g kysané zelí
100 g uzený bok

Postup přípravy receptu

  1. Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka.

  2. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.

  3. Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.

  4. Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.

  5. Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!