Kynuté borůvkové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
máslo
700 ml mléko
1 kostka droždí
3 lžíce cukr krupice
cukr moučka
borůvky
1 kg polohrubá mouka
tvrdý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, nasypeme půlku mouky a přidáme vejce. Pekárnu zapneme na program příprava těsta. Když pekárna začne míchat, postupně přidáváme zbylou mouku, aby se těsto dobře prodělalo

  2. Z vykynutého těsta nakrájíme kousky, které rozmáčkneme na placičku. Kynutou placku plníme borůvkami a tvoříme knedlíky

  3. Kynuté borůvkové knedlíky dáváme do vařící vody a po 5 minutách je otočíme. Vaříme je asi 15 minut a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyšla pára a knedlíky se neslily

  4. Kynuté borůvkové knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kynuté borůvkové knedlíky patří mezi jídla, která se dobře zmrazují, proto je tento recept na větší počet knedlíků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!