Kynutá medová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
2 lžíce rum
200 ml mléko
1/2 kostky droždí
60 g med
1 lžička citronová kůra
2 lžíce sekané mandle
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 ks vejce (L)
60 g kandovaný ananas

Postup přípravy receptu

  1. Ananas nakrájíme na kostičky a namočíme do rumu. Med necháme v mikrovlnce rozpustit a mléko ohřejeme

  2. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci tekutého medu a špetku soli. Do mísy prosejeme mouku, do středu rozklepneme vejce, přilijeme zbylý med a mléko s droždím. Ze stran suroviny zahrneme moukou

  3. Přidáme nakrájené rozměklé máslo, citronovou (pomerančovou) kůru a ananas i s rumem. Důkladně zpracujeme na vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout

  4. Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme sekané mandle, zalijeme je vykynutým těstem a necháme ještě 10 minut kynout.l

  5. Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě (200°C) při 180°C. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem

  6. Částečně prochladlou medovou bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!