Kynutá buchta se švestkami a drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
sůl
2 ks žloutek
250 g mléko
1,5 lžíce droždí
švestky
6 lžic cukr krupice
moučkový cukr
1 ks vanilkový cukr
200 g hrubá mouka
750 g polohrubá mouka
6 lžic tuk (Hera)
150 g máslo (tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme vlahé mléko. Nakonec prohněteme s rozpuštěným vychladlým tukem tak, aby se těsto nelepilo na stěny nádoby. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout

  2. Vykynuté těsto rozprostřeme do pekáčku s vyšším okrajem, poklademe půlkami švestek a posypeme drobenkou, kterou si připravíme smícháním mouky, změklého másla a cukru. Směs rukama mneme dokud nevznikne sypká hmota

  3. Hotovou buchtu můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!