Kynutá buchta se švestkami a drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr sůl 2 ks žloutek 250 g mléko 1,5 lžíce droždí švestky 6 lžic cukr krupice moučkový cukr 1 ks vanilkový cukr 200 g hrubá mouka 750 g polohrubá mouka 6 lžic tuk (Hera) 150 g máslo (tuk)
Postup Kynutá buchta se švestkami a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme vlahé mléko. Nakonec prohněteme s rozpuštěným vychladlým tukem tak, aby se těsto nelepilo na stěny nádoby. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
Vykynuté těsto rozprostřeme do pekáčku s vyšším okrajem, poklademe půlkami švestek a posypeme drobenkou, kterou si připravíme smícháním mouky, změklého másla a cukru. Směs rukama mneme dokud nevznikne sypká hmota
Hotovou buchtu můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.