Polský Tvarožník recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
8 ks vejce
125 g máslo
2 lžičky solamyl
rozinky
1 balíček cukr vanilkový
1,25 kg tvaroh měkký
kandované ovoce
čokoládová poleva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Pro tento druh moučníku doporučuji horní i spodní ohřev

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků si vyšleháme sníh a dáme na stranu. Žloutky ušleháme s vanilkovým i cukrem krystal. Schválně nepíšu množství neboť tolik nesladíme tak dávám vždy cukru co nejméně ale pro lepší chuť doporučuji 2 sáčky vanilkového cukru a hrnek cukru krystal. Poté přidáme měkký tvaroh a změklé máslo. Vše společně vyšleháme. Dále přidáme rozinky a kandované ovoce

  3. Nakonec opatrně vmícháme do těsta ušlehaný sníh a vylijeme na vysoký plech pokrytí pečícím papírem

  4. Přibližně v půli pečení (45minut) nám tvarožník začne krásně "růžověť" v této fázi tvarožník překryjeme alobalem aby se nám horní vrstva nespálila. Pečeme další půl hodiny. Po upečení troubu okamžitě neotevíráme ale necháme trochu poootevřenou protože při rychlé změně teploty se tvarožník propadne

  5. Polský Tvarožník po vychladnutí ještě můžeme ozdobit čokoládou podle chuti

  6. Poznámka autorky: Bohužel u nás doma zmizí tak rychle že než stačím tvarožník vyndat vychladlý z trouby, už je ho tam jen malá část aby se neřeklo!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!