Podzimní štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce ocet
1 špetka rum
2 dl mléko
250 g tuk
200 ml šlehačka
1 špetka vanilka
250 g tvaroh
1 balení tvaroh
1 ks dýně
1 lžička mletá skořice
150 g hladká mouka
100 ml studená voda
150 g celozrnná mouka
1 balení pudinkový prášek
5 lžic čekankový sirup
3 lžíce čekankový sirup
3 lžíce čekankový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C

  2. Suroviny na těsto v míse důkladně promícháme a necháme odležet. Nejlepší je, když necháme za nás pracovat robota

  3. Pudink uvaříme podle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh a čekankový sirup

  4. Dýni očistíme, krátce povaříme a rozmixujeme na pyré, které dochutíme mletou skořicí a čekankovým sirupem

  5. Šlehačku vyšleháme a pak přidáme rum nebo rumovou tresť, čekankový sirup a tvaroh. Vše důkladně vyšleháme a dáme do chladu. Použijeme ji na pozdější potření a dozdobení

  6. Těsto vyválíme na plát, naplníme pudinkem, dýňovým pyré a podle potřeby znovu dochutíme čekankovým sirupem. Opatrně zavineme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem

  7. A máme připravený štrúdl k pečení, vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme cca 45 minut

  8. Podzimní štrúdl necháme krátce vychladnout, nakrájíme a podáváme s ochucenou šlehačkou jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!