Podzimní zelenina z pekáčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 ks mrkev
2 ks šalotka
oregano
olivový olej
1 ks dýně hokaido
směs koření na grilovanou zeleninu

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Cibuli očistíme a nakrájíme na měsíčky či proužky, mrkev oškrábeme nakrájíme na hrubší nudličky

  2. Pekáček vymažeme olejem, vsypeme promíchanou zeleninu a posypeme kořením na grilovanou zeleninu, já přidala i sušené oregano, aby byla zelenina voňavější. Znovu zakapeme trochou olivového oleje a promícháme

  3. Podzimní zeleninu pečeme na 200 °C za občasného promíchání asi 45 minut, dokud není zelenina měkká

  4. Podzimní zeleninu z pekáčku podáváme jako hlavní chod třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!