Plněné závitky z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks cibule
150 g salám
4 ks sterilované okurky
4 plátky vepřové maso
4 ks jemné párky
omáčka klasik tekutá
podle chuti
sůl
omáčka
voda
mouka hladká
masox či bujon
příloha
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na plátky a plátky naklepeme, vše poté osolíme.

  2. Plátky si položíme jeden vedle druhého, potřeme hořčicí a poté na každý plátek dáme kolečko salámu, nakrájené párky, okurek a případně i plátek vejce.

  3. Jednotlivé plátky přehneme přes sebe (zabalíme) tak, abychom jejich obsah zakryli. Nahoře uzavřeme špejlemi.

  4. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a k ní přidáme následně závitky a zprudka osmahneme, aby se zatáhli pory.

  5. Poté vložíme do trouby a ještě pečeme 30 -45 minut.

  6. Šťávu neboli omáčku z vepřového masa po pečení ještě doplníme o masox či bujon a zahustíme dle potřeby moukou rozmíchanou ve vodě.

  7. Dochutíme dle potřeby také omáčkou klasik.

  8. Plněné závitky z vepřového masa podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!