Plněné těstovinové mušle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo 2 ks cibule 4 ks rajče 200 g sýr 500 g tvaroh 1 lžíce olivový olej muškátový oříšek 2 lžíce olej na smažení mletý černý pepř máslo na vymazání 250 g vepřová šunka 1 balíček mražená zeleninová směs 500 g těstovinové mušle
Postup Plněné těstovinové mušle
Postup přípravy receptu
-
Těstovinové mušle nasypeme do vroucí slané vody a vaříme 12 minut. Uvařené je scedíme. Máslo nakrájíme na kousky a promícháme do horkých scezených mušlí
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šunku rozkrájíme na drobné kostičky. Cibuli a šunku pak opékáme na oleji, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme mraženou zeleninovou směs hrášku, mrkve a kukuřice a prohříváme, než zmrazená směs povolí
Sýr nastrouháme do mísy, přidáme k němu opečenou cibuli se šunkou a zeleninovou směsí, tvaroh, muškátový oříšek. Náplň opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí naplníme uvařené těstovinové mušle
Rajčata nakrájíme a rozložíme na dno zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Rajčata opepříme a trochu posolíme. Na rajčata naskládáme naplněné mušle a zakapeme asi 1 lžící bazalkového oleje. Takto připravenou zapékací nádobu dáme do předem vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut
Zapékané plněné těstovinové mušle podáváme s čerstvým zeleninovým salátem, zapíjet můžeme bílým vínem. Recept je vhodný i pro vegetariány. Šunku jednoduše nahradíme větším množstvím zeleniny nebo sójovým masem.