Plněné těstovinové mušle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
2 ks cibule
4 ks rajče
200 g sýr
500 g tvaroh
1 lžíce olivový olej
muškátový oříšek
2 lžíce olej na smažení
mletý černý pepř
máslo na vymazání
250 g vepřová šunka
1 balíček mražená zeleninová směs
500 g těstovinové mušle

Postup přípravy receptu

  1. Těstovinové mušle nasypeme do vroucí slané vody a vaříme 12 minut. Uvařené je scedíme. Máslo nakrájíme na kousky a promícháme do horkých scezených mušlí

  2. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šunku rozkrájíme na drobné kostičky. Cibuli a šunku pak opékáme na oleji, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme mraženou zeleninovou směs hrášku, mrkve a kukuřice a prohříváme, než zmrazená směs povolí

  3. Sýr nastrouháme do mísy, přidáme k němu opečenou cibuli se šunkou a zeleninovou směsí, tvaroh, muškátový oříšek. Náplň opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí naplníme uvařené těstovinové mušle

  4. Rajčata nakrájíme a rozložíme na dno zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Rajčata opepříme a trochu posolíme. Na rajčata naskládáme naplněné mušle a zakapeme asi 1 lžící bazalkového oleje. Takto připravenou zapékací nádobu dáme do předem vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut

  5. Zapékané plněné těstovinové mušle podáváme s čerstvým zeleninovým salátem, zapíjet můžeme bílým vínem. Recept je vhodný i pro vegetariány. Šunku jednoduše nahradíme větším množstvím zeleniny nebo sójovým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!