Rýžový salát s cuketou, rajčaty a mozzarellou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 300 g rajčata bazalka 1/2 ks limetka 3 lžíce olivový olej 1 svazek jarní cibulka 2 ks mladá cuketa čerstvá petrželka mletý barevný pepř 3 balíčky rýže parboiled koření Horalka 1 balení mozzarella (kuličky)
Postup Rýžový salát s cuketou, rajčaty a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Rýži parboiled v sáčcích propláchneme a uvaříme v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme a vsypeme do velké mísy
Malá rajčátka omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Mladou cuketu také omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku (klidně celý svazek) nakrájíme bez natě nadrobno. Petrželku nasekáme, bazalku také. Nemáme-li čerstvou bazalku, použijeme sušenou
V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Poté přidáme cuketu a asi 4 minuty za občasného promíchání necháme orestovat. Přidáme rajčata, osolíme, ochutíme kořením Horalka a zalijeme trochou vodu, aby nám vzniklo více šťávy. Takto asi 5 minut necháváme prudce probublávat
K rýži vsypeme zeleninovou směs, podle chuti opepříme, doplníme bazalkou a okyselíme šťávou z limetky. Rýžový salát dobře promícháme
Rýžový salát s cuketou, rajčaty a mozzarellou podáváme nejlépe ještě teplý. Doplníme kuličky mozzarelly a zasypeme nasekanou petrželkou.