Rýžový salát s cuketou, rajčaty a mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 g rajčata
bazalka
1/2 ks limetka
3 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
2 ks mladá cuketa
čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
3 balíčky rýže parboiled
koření Horalka
1 balení mozzarella (kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži parboiled v sáčcích propláchneme a uvaříme v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme a vsypeme do velké mísy

  2. Malá rajčátka omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Mladou cuketu také omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku (klidně celý svazek) nakrájíme bez natě nadrobno. Petrželku nasekáme, bazalku také. Nemáme-li čerstvou bazalku, použijeme sušenou

  3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Poté přidáme cuketu a asi 4 minuty za občasného promíchání necháme orestovat. Přidáme rajčata, osolíme, ochutíme kořením Horalka a zalijeme trochou vodu, aby nám vzniklo více šťávy. Takto asi 5 minut necháváme prudce probublávat

  4. K rýži vsypeme zeleninovou směs, podle chuti opepříme, doplníme bazalkou a okyselíme šťávou z limetky. Rýžový salát dobře promícháme

  5. Rýžový salát s cuketou, rajčaty a mozzarellou podáváme nejlépe ještě teplý. Doplníme kuličky mozzarelly a zasypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!