Rýžový salát s krevetami recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
350 g krevety
1 ks mango
4 ks jarní cibulka
2 lžičky limetková šťáva
1/2 hrnku dlouhozrnná rýže
1/4 hrnku loupané mandle
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá máta
1/2 hrnku divoká rýže
1 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme a oloupeme krevety, prolisujeme česnek, oloupeme mango a nakrájíme na kostičky

  2. Rýži vaříme v mírně osolené vodě 35 minut doměkka, potom slijeme nadbytečnou tekutinu, rýži necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme krevety a opatrně promícháme

  3. Všechny suroviny na přípravu zálivky smícháme v odměrce, podle chuti osolíme a opepříme a rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs rýže s krevetami. Necháme vychladnout

  4. Přidáme mango, jarní cibulky, mandle a mátu, podle chuti osolíme a opepříme a promícháme. Hotový salát upravíme na mísu, ve které se bude podávat, nebo rozdělíme do misek a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!