Rýžový salát s krevetami recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 350 g krevety 1 ks mango 4 ks jarní cibulka 2 lžičky limetková šťáva 1/2 hrnku dlouhozrnná rýže 1/4 hrnku loupané mandle mletý černý pepř 1 lžíce čerstvá máta 1/2 hrnku divoká rýže 1 lžíce extra panenský olivový olej
Postup Rýžový salát s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme a oloupeme krevety, prolisujeme česnek, oloupeme mango a nakrájíme na kostičky
Rýži vaříme v mírně osolené vodě 35 minut doměkka, potom slijeme nadbytečnou tekutinu, rýži necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme krevety a opatrně promícháme
Všechny suroviny na přípravu zálivky smícháme v odměrce, podle chuti osolíme a opepříme a rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs rýže s krevetami. Necháme vychladnout
Přidáme mango, jarní cibulky, mandle a mátu, podle chuti osolíme a opepříme a promícháme. Hotový salát upravíme na mísu, ve které se bude podávat, nebo rozdělíme do misek a podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů