Rýžový salát s krůtím masem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
pažitka
120 g hlíva ústřičná
1/2 hrnku pistácie
1 lžíce ocet balzamico
4 hrnky kuřecí vývar
1/2 hrnku dlouhozrnná rýže
mletý černý pepř
230 g krůtí prsa
1/2 hrnku divoká rýže
2 hrnky cukrový hrášek
2 lžíce kukuřičný olej
2 lžíce sekaný koriandr
1 lžíce sekaná česneková pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Pistácie posekáme najemno. Hlívu natrháme na kousky

  2. Z kuřecího vývaru odebereme a odložíme 3 lžíce, zbývající vývar přivedeme k varu. Přidáme rýži a vaříme ji 30 minut doměkka. Zbývající tekutinu slijeme a rýži necháme mírně vychladnout

  3. Zatím rozehřejeme ve woku nebo pánvi 1 lžíci oleje opékáme maso na středně silném ohni za stálého obracení 3 - 4 minuty. Maso odložíme a ve woku krátce (zhruba minutu) opečeme lusky cukrového hrášku a hlívu. Přilijeme odložený vývar, přivedeme k varu, zmírníme oheň, wok nebo pánev přikryjeme pokličkou a hrášek s houbami 3 - 4 minuty dusím. Směs dáme na mísu a necháme mírně vychladnout

  4. Rýži, maso, hrášek, hlívu ústřičnou, pistácie, koriandr a pažitku důkladně promícháme, osolíme, opepříme, pokapeme zbývajícím olejem a octem a ozdobíme pažitkou. Rýžový salát s krůtím masem podáváme teplý. Recept je na 4 porce

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!