Plněné langoše podle chuti recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1,5 lžička sůl
1 sklenka mléko
uzenina
42 g droždí
500 g hladká mouka
olej na smažení
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme necelou půl sklenky mléka, které osladíme lžící cukru. Do slazeného mléka rozdrobíme droždí a promícháme na kašičku. Na teplém místě necháme vzejít kvásek

  2. Do mísy vysypeme půl kila mouky a z jednoho kraje ji osolíme. Z druhého kraje, kde není sůl, přidáme vzešlý kvásek a zbytek mléka. Potom začneme vařechou promíchávat

  3. Jakmile se těsto přestane lepit na vařechu, těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme opět na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu

  4. Těsto převrátíme na kuchyňský pomoučněný vál. Z těsta odebíráme menší kousky, z kterých vytvoříme míčky a necháme je dalších asi 10 minut odpočinout. Z těsta bude asi 10 langošů

  5. Každý kousek těsta natahujeme na slabý langoš. Na polovinu položíme oblíbenou uzeninu a posypeme strouhaným sýrem. Druhou polovinou uzavřeme a kraje přimáčkneme. Takto uděláme i zbývající langoše

  6. Plněné langoše smažíme v rozpáleném oleji na pár sekund z každé strany dozlatova a ihned je ukládáme na sací ubrousek

  7. Plněné langoše podle chuti chutnají nejlépe teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!