Mandlové hvězdičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
70 g máslo
1 lžíce mléko
50 g čokoláda
50 g mandle
džem
80 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
0,25 lžiček jedlá soda
1 balíček čokoládová poleva
čokoládové sypání

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme polohrubou mouku a smícháme ji s cukrem, oloupanými mletými mandlemi, vanilkovým cukrem a nastrouhanou čokoládou. Osvědčila se mi hořká čokoláda, cukroví není tolik sladké. Důkladně směs promícháme a přidáme na kousky nakrájené máslo nebo tuk na pečení. Poté přidáme žloutek a v mléce rozpuštěnou sodu a postupně vypracováváme těsto

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát. Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme na pečící papír rozprostřený na plechu. Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě dozlatova. Záleží na troubě, chce to ten první plech hlídat a pak už si jen nastavíme čas

  3. Po vyjmutí upečených mandlových hvězdiček, necháme vychladnout cukroví na plechu, poté slepíme vždy dvě hvězdičky k sobě džemem. Doporučuji potírat obě strany menší vrstvou džemu, protože pak cukroví lépe drží pohromadě a džem nevytéká po stranách

  4. Čokoládovou polevu rozehřejeme a horní strany hvězdiček v ní namáčíme. Poté rozložíme cukroví na mřížku, aby přebytečná poleva měla kam odkapat. Dokud poleva ještě lepí, posypeme cukroví čokoládovým či jiným zlobením. Poté necháme cukroví v chladu zcela zatuhnout

  5. Mandlové hvězdičky podáváme jako chutně cukroví ke kávě nebo čaji o vánočních svátcích

  6. Foto: Thinkstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!