Plněné kuřecí řízky s těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 ks vejce
máslo
2 lžíce strouhanka
citron
2 ks šalotka
450 g penne
pepř
90 g nastrouhaný parmazán
čerstvé bylinky
6 ks kuřecí prsní řízek
2 ks fík
1 lžíce sicilské víno Marsala
6 lžic pannenský olivový olej
120 g humří maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 6 větších čtverců alobalu a vymažeme je máslem

  2. Humří maso nakrájíme nadrobno, dáme do misky a důkladně promícháme s ostatními surovinami na přípravu náplně

  3. Do každého kuřecího řízku vyřízneme ostrým nožem kapsu, řízky naplníme a pečlivě zabalíme do alobalu. Balíčky rozložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové [rouby stupeň 4) 30 minut

  4. Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a uvaříme v něm penne rigate (krátké silnější trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Těstoviny důkladně scedíme, upravíme na velkou mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme zbývajícím olivovým olejem, posypeme nastrouhaným parmazánem a udržujeme v teple

  5. Kuřecí řízky vyjmeme z alobalu, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na

  6. těstoviny. Pokrm ozdobíme bylinkami a citronem a ihned podáváme

  7. RADA

  8. Na přípravu tohoto pokrmu vybíráme velké a silné kuřecí řízky z prsou a nenaklepáváme je

  9. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!