Italská rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
sůl
petrželka
50 g cibule
1 ks celer
600 g rajče
1 ks mrkev
bazalka
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (mrkev, cibule, celer a rajčata) očistíme. Rajčata nakrájíme na kousky a na plátky karotku, cibuli a celer. Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme

  2. Vše dusíme na oleji pod pokličkou asi půl hodiny. Pak směs prolisujeme, osolíme, osladíme a opepříme a dusíme bez pokličky do té doby, než nám omáčka zhoustne

  3. Do hotové italské rajčatové omáčky můžeme přidat trochu čerstvých bylinek. Italskou rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!