Italské bazalkové pesto recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
100 g piniové oříšky
100 ml panenský olivový olej
6 hrstí lístky bazalky
5 lžic nastrouhaný parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Čisté lístky bazalky jemně nasekáme nebo natrháme nadrobno, dáme do třecí misky nebo keramického hmoždíře. Přidáme sůl a utřeme na hladkou pastu

  2. Snažíme se vyhnout styku bylinky s kovovými nástroji. Postupně přikapáváme olej a mícháme na kašičku, která by měla být hladká. Přidáme česnek a dále třeme. Přisypeme piniové oříšky a nastrouhaný parmazán a vše dotřeme do hladké hmoty. Můžeme podle chuti přisolit

  3. Italské bazalkové pesto použijeme na uvařené těstoviny, zbytek uložíme do lednice, kde nám vydrží i 14 dní

  4. Pozn.: Rychlejší by bylo umixovat pesto elektrickým tyčovým mixerem, ale nevyhnuli bychom se kontaktu s kovem, při kterém bylinka ztrácí na své síle. A hlavně bychom přišli o voňavý požitek při ruční výrobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!