Plněná vejce s červenou řepou v aspiku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2,5 lžíce cukr
sůl
2 lžíce máslo
50 ml ocet
1 lžíce majonéza
400 ml voda
1 lžička plnotučná hořčice
5 ks vejce natvrdo
čerstvě mletý černý pepř
20 g želatina v prášku
400 g vařená červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si plněná vejce. Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky. Žloutky přendáme do misky a spolu s máslem, majonézou a hořčicí umícháme do hladkého krému, který podle chuti osolíme a opepříme. Krémem naplníme půlky uvařených bílků a odložíme je do lednice

  2. Formu na aspik vyložíme potravinovou folií. Vařenou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Želatinu promícháme se 150 ml vody a necháme nabobtnat. V rendlíku promícháme 250 ml osolené vody s cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a voda bude skoro vřít. Pak přidáme ocet, nádobu odstavíme z tepla a vmícháme nabobtnalou želatinu

  3. Na dno formy nalijeme asi do výše 3 mm želatinu, kterou necháme ztuhnout. Pak klademe vedle sebe plněná vajíčka řezem dolů, přidáme nakrájenou červenou řepu a vše zalijeme zbývající želatinou. Ztuhlý aspik vyklopíme z formy a nakrájíme na porce

  4. Plněná vejce s červenou řepou v aspiku podáváme jen tak jako chuťovku, případně s pečivem jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!