Salát z čerstvého špenátu recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
3 svazečky ředkvičky
100 g niva
2 lžíce olivový olej
300 g bílý jogurt
1/2 lžičky mletá sladká paprika
500 - 600 g čerstvý špenát
1 ks menší citron

Postup přípravy receptu

  1. Salát propereme ve studené vodě, necháme okapat a mírně osušíme. Listy zbavíme řapíků a pak je pokrájíme na proužky. Omyté ředkvičky rozkrájíme na tenká kolečka nebo půlměsíčky. Můžeme je i hrubě nastrouhat. Ředkvičky promícháme se špenátem

  2. Nivu nastrouháme nahrubo a smícháme s olejem, jogurtem, šťávou z jednoho citronu, paprikou, cukrem a solí

  3. Zálivku nalijeme na salát z čerstvého špenátu a můžeme hned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!