Plněná roštěnka v trojobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 ml mléko
cibule
mouka
citron
čerstvě mletý černý pepř
slunečnicový olej na smažení
2 ks čerstvé feferonky
600 g vysoká roštěnka

Postup přípravy receptu

  1. Vysokou roštěnku omyjeme a pokrájíme na 4 řízky, které naklepeme, po obvodu nařežeme na několika místech, osolíme a okořeníme z obou stran a pokapeme citronovou šťávou. Část cibule nastrouháme na jemno, nastrouhanou cibulí potřeme roštěnky a necháme marinovat aspoň 4 hodiny v chladničce, ale nejlépe přes noc, aby maso zkřehlo a spojily se chutě

  2. Zbylou cibuli pokrájíme na tenoučké půlměsíčky. Chilli papričky rozkrojíme po délce a odstraníme semínka, pokrájíme na jemno a smícháme s cibulí. Touto směsí naplníme polovinu každé roštěnky, přes náplň přehneme druhou polovinu roštěnky a naplněné řízky spojíme jehlicemi, aby nevypadla náplň

  3. Připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a strouhance. Obalené řízky smažíme z obou stran v hrnci přikrytém pokličkou ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, dokud se nezbarví pěkně do zlatohněda a obal se krásně nafoukne. Hotové řízky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce

  4. Plněnou roštěnku v trojobalu podáváme s brambory pečenými na másle a posypanými petrželovou natí, vhodný je libovolný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!