Králík ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
750 ml mléko
4 ks mrkev
2 ks petržel
2 ks bobkový list
1 ks velká cibule
1 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
1 ks vařený králík

Postup přípravy receptu

  1. Vařeného králíka obereme od kostí a nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel oškrábeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a pak nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme bobkový list, kostičky mrkve a petržele, osolíme a vše spolu za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme 250 ml mléka a za občasného míchání uvedeme do varu. Odstraníme bobkové listy, přidáme 250 ml a ponorným mixerem vše rozmixujeme. Přidáme smetanu, citronovou šťávu i nadrobno nakrájené maso a přivedeme k varu

  3. Ve zbytku mléka rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku a 10 minut provaříme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu nebo přisolíme

  4. Králíka ve smetanové omáčce podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!