Královská bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks vejce
8 lžic máslo
1 hrst majoránka
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
4 lžíce hladká mouka
1 hrst sušené houby
4 ks střední brambor
1 ks menší cibulka
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle v 1,5 litrovém hrnci opražíme hladkou mouku a tím vytvoříme jíšku, kterou mícháme až do zlatavé barvy. Potom do jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme. Vytvoří se nám jíškovo-vajíčkové hrudky

  2. Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, mrkev, petržel nakrájené na kolečka, v zimě můžeme použít nakládanou zeleninu v soli, potom, ale opatrně se solením. V létě ještě přidáme kousek kedlubny, květáku

  3. Dále přidáme malou cibulku, 2 stroužky česneku, sušené houby (v létě čerstvé), majoránku, osolíme, zalijeme 1 litrem vody, promícháme a vaříme za občasného míchání asi 30 minut, než nám brambory a zelenina změknou

  4. Při podávání nakrájíme na plátky do každé porce ještě jeden menší stroužek česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!