Plněná omeletová rolka z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
bylinky
mletý černý pepř
těsto
6 ks vejce
2 lžíce mléko
1 lžíce parmazán
náplň
30 g ementál
2 hrstě rukola
80 g vařená šunka

Postup přípravy receptu

  1. Parmazán nastrouháme na jemno. Čerstvé bylinky nasekáme na drobné kousky. Ementál nakrájíme na tenké plátky.

  2. Celá vejce vidličkou prošleháme s nastrouhaným parmazánem, solí, pepřem a nasekanými bylinkami podle chuti.

  3. Menší plech 20 x 30 cm vyložíme pečicím papírem, na který směs z vajec nalijeme. Omeletu pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  4. Na ještě teplou omeletu rozložíme nakrájený sýr, šunkové plátky a umytou rukolu. Pomocí pečicího papíru omeletu srolujeme do válečku. Pečicí papír sundáme, omeletový váleček obalíme alobalem a uložíme do lednice.

  5. Před podáváním opatrně odendáme alobal a omeletovou rolku nakrájíme na plátky jako závin.

  6. Plněnou omeletovou rolku podáváme s pečivem. Rolka zachutná i teplá či vlažná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!