Plněná omeletová rolka z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl bylinky mletý černý pepř těsto 6 ks vejce 2 lžíce mléko 1 lžíce parmazán náplň 30 g ementál 2 hrstě rukola 80 g vařená šunka
Postup Plněná omeletová rolka z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Parmazán nastrouháme na jemno. Čerstvé bylinky nasekáme na drobné kousky. Ementál nakrájíme na tenké plátky.
Celá vejce vidličkou prošleháme s nastrouhaným parmazánem, solí, pepřem a nasekanými bylinkami podle chuti.
Menší plech 20 x 30 cm vyložíme pečicím papírem, na který směs z vajec nalijeme. Omeletu pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Na ještě teplou omeletu rozložíme nakrájený sýr, šunkové plátky a umytou rukolu. Pomocí pečicího papíru omeletu srolujeme do válečku. Pečicí papír sundáme, omeletový váleček obalíme alobalem a uložíme do lednice.
Před podáváním opatrně odendáme alobal a omeletovou rolku nakrájíme na plátky jako závin.
Plněnou omeletovou rolku podáváme s pečivem. Rolka zachutná i teplá či vlažná.