České buchty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
1/2 kostky droždí
švestky
100 g cukr moučka
cukr moučka
100 g máslo nebo hera
500 g polohrubá výběrová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Asi po 5 minutách by mělo být hotovo

  2. Mouku nasypeme do mísy. Osolíme ji, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek. Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a tukem

  3. Hnětačem vypracujeme těsto. Těsto na české buchty necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Těsto rozdělíme asi na 20 stejných kousků

  4. Na pomoučněném vále těsto plníme švestkami a skládáme na vymaštěný plech a necháme ještě asi 5 minut kynout. Pak české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 °C 20 minut zapéct. Pak teplotu stáhneme na 170 °C a necháme dopéct dozlatova

  5. Hotové české buchty překlopíme na vál a ocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!