České tiramisu pro děti recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
3 - 4 dl kakao
2 ks banán
2 balíčky piškoty
2 kelímky pomazánkové máslo
holandské kakao
2 kelímky šlehačka 30%

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánkové máslo bez příchuti rozšleháme se šlehačkou v hustý krém, tak pět minut ruční práce. Cukru přidáme asi 4 polévkové lžíce a v rámci uvolnění horní části těla můžeme nechápavě kývat hlavou nad leckde uváděnými dvěma hrnky cukru

  2. Do dortové formy pak klademe piškoty dětské či cukrářské - dlouhé namáčené v misce studeného sladkého kakaa. Spodní vrstvu rozumně namočených piškotů, neměly by se rozpadat, pokládáme velmi těsně k sobě. U dlouhých piškot je vhodné vyplňovat i mezery

  3. Stěrkou naneseme a pečlivě vetřeme první vrstvu krému. Znovu rozložíme vrstvu piškotů a znovu naneseme krém. Podle chuti či nálady lze přidat i na plátky nakrájené banány. Vrchní vrstvu krému uhladíme a formu zakryjeme, ať nám dort nenačichne bramboráky ze včerejška a strčíme alespoň přes noc do lednice

  4. České tiramisu pro děti před podáváním posypeme holandským hořkým kakaem přes sítko, tedy jemně bez hrudek. Pokud je to narozeninový dort, můžeme vystřihnout číslici a zakrýt místo před kakaem, kde pak po opatrném sejmutí bude bílé číslo. Vychlazený dort udrží i svíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!