Plněná krůtí roláda v listovém těstě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1/2 dl olej
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
2 kelímky jogurt
100 g parmazán
500 g listové těsto
mletý černý pepř
sezamová semínka
800 g krůtí prsa vcelku
500 g mražené mleté krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtové marinády

  2. Marináda: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Vmícháme do jogurtu

  3. Nádivka: Mleté krůtí maso necháme rozmrazit a smícháme s vejcem a strouhaným sýrem. Nesolíme. Maso již bývá osolené. Necháme odležet v chladu

  4. Krůtí prso vyjmeme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potřeme stejnoměrně nádivkou a pomocí alobalu srolujeme. Konce alobalu uzavřeme a vložíme do horké trouby na 20 minut. Potom odstraníme alobal a roládu necháme vychladnout

  5. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj vychladlou roládu. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v

  6. horké troubě do zrůžovění

  7. Plněnou krůtí roládu v listovém těstě podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo dušeným špenátem

  8. Studenou krůtí roládu můžeme podávat i jako předkrm. Zdobíme olivami a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!