Plněný hermelín recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 kapky olej
1 ks vejce
strouhanka
5 dkg niva
1 ks hermelín
hladká mouka
5 dkg anglická slanina
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme anglickou slaninu, kterou budeme plnit hermelín. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme pár kapek oleje, přidáme slaninu a zhruba pět minut restujeme. Poté pánev odstavíme z plotny a slaninu necháme vychladnout. Nivu nakrájíme na malé plátky

  2. Hermelín podélně rozkrojíme. Vzniknou nám tak dvě kolečka, která naplníme připravenou slaninou a nivou, a to tak, že do měkké části sýru vtlačíme kostičky slaniny a plátky nivy. Poté plněný hermelín obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova. Doporučuji smažení ve fritovacím hrnci, nedojde tak k vytékání sýru

  3. Plněný hermelín podáváme se zeleninovou oblohou. Kdo chce, může přidat hranolky či opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!