Plněná krkovice na kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
2 ks cibule
1 l voda
2 hrstě sušené houby
2 lžíce mletá sladká paprika
300 g kysané zelí
4 plátky vepřová krkovice
1 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Houby dáme na pánev nebo do hrnce, přidáme kmín, podlijeme vodou a vaříme do změknutí. Vepřovou krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Kysané zelí scedíme a smícháme ho s houbami.

  2. Na plátek krkovice naneseme směs s houbami a zelím, zatočíme a upevníme párátky. Všechny rolky obalíme v hladké mouce a vložíme do rozpáleného oleje v hrnci. Maso opečeme ze všech stran dorůžova a vyndáme.

  3. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova, zaprášíme sladkou mletou paprikou, vložíme maso a zalijeme 1 litrem vody. Krkovici dusíme 40 minut. Nakonec přilijeme smetanu na vaření, dochutíme solí a podáváme.

  4. Plněnou krkovici na kyselo podáváme třeba se šťouchanými brambory a opečenou cibulí, je dobrá i s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!