Výborné kakaové panenky z formiček recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

125 g máslo
25 g kakao
1 lžíce smetana
125 g cukr moučka
1 špetka mletá skořice
175 g polohrubá mouka
60 g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklé máslo, moučkový cukr, mleté ořechy, mletou skořici zpracujeme nejprve v míse, poté na vále v hladké těsto. Pokud se nám těsto drobí a hůře spojuje, přidáme lžíci smetany. Těsto zabalíme do potravinářské folie nebo alobalu a necháme do druhého dne odležet

  2. Druhý den těsto vmačkáme do formičky na panenky, když nemáme, použijeme košíčky. Kakaové panenky pečeme při 160 °C 5 - 7 minut, košíčky o něco déle

  3. Výborné kakaové panenky z formiček můžeme ihned pokládat na tác s cukrovím, jsou křehké a měkké hned po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!