Výborné domácí pečivo recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
vejce
mouka
1 lžička cukr krupice
1 balíček kvasnice
3 lžíce slunečnicový olej
50 dkg hladká mouka
260 ml vlažná voda
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme vlažnou vodu, olej, mouku, do jednoho rohu sůl a do druhého rohu cukr. Doprostřed uděláme do mouky důlek, přidáme kvasnice a zahrneme. Zapneme program "Příprava těsta"

  2. Po nakynutí přendáme těsto na vál a tvarujeme rohlíky nebo bulky. Vál podsypeme moukou. Vytvarované pečivo necháme ještě tak asi 10 - 15 minut kynout

  3. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posolíme hrubozrnnou solí, případně necháme jen tak. Troubu si předehřejeme na 200 °C a pečivo pečeme cca 13 minut. Raději hlídáme, protože každá trouba peče jinak

  4. Výborné pečivo podáváme samotné a jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!