Plněná kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks vejce
1 lžička majoránka
2 lžičky kmín
3 lžíce sádlo
1 ks pórek
2 kg kachna
4 ks houska
1 ks červená kapie
25 dkg kachní játra
podle chuti
2 lžičky sůl
červené víno
mletý pepř
hladká mouka
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme a vykostíme ji jako na roládu. Maso rozložíme na placku, osolíme, okmínujeme a připravíme si nádivku.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 4 housky nakrájíme na malé stejnoměrné kostičky. Rozmixujeme 25 dkg kachních jater. Přidáme žloutky, najemno nasekaný pórek, majoránku, sůl, česnek a nakrájenou červenou papriku. Dobře zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Směs naklademe na placku vykostěné kachny, srolujeme a zavineme nití.

  3. Kachnu dáme na plech, přidáme sádlo a ve středně rozpálené troubě ji dusíme pod poklicí tak dlouho, až maso změkne. Během pečení podléváme vývarem. Pak plněnou kachnu odkryjeme, opět trochu podlijeme a necháme bez poklice dopéct do jemné kůrčičky.

  4. Plněnou kachnu vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme červené víno a přidáme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a necháme krátce přejít varem.

  5. Plněnou kachnu podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!