Zapékané žampionové kloboučky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 plátek máslo
6 - 8 ks žampiony
2 špetky drcený kmín
50 g tvrdý sýr
1/2 ks červená cibule
6 - 8 lžiček smetana na vaření
1 konzerva tuňáková drť v oleji
3 - 4 stroužky nakládaný česnek s chilli

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme - opatrně vyjmeme nožičku, vydlabeme hnědou část z kloboučků a oloupeme je

  2. Oškrábeme žampionové nožky a nakrájíme je na drobné kostičky. Stejně tak oloupanou cibuli. Společně zpěníme na másle, když je cibule zlatavá, osolíme, okmínujeme a přidáme tuňákovou drť s nadrobno nakrájeným nakládaným česnekem. Promícháme a odstavíme

  3. Žampionové kloboučky potřeme z vnější strany máslem a naskládáme je do zapékací misky, taktéž vymazané máslem. Do každého žampionu navrstvíme kopeček tuňákové náplně a zasypeme strouhaným sýrem. Každý naplněný žampion opatrně zalijeme lžičkou smetany

  4. Žampionové kloboučky zapékáme asi 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C

  5. Zapékané žampionové kloboučky podáváme jako chuťovku nebo i hlavní chod s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!