Zapékané žampionové kloboučky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl máslo 1 plátek máslo 6 - 8 ks žampiony 2 špetky drcený kmín 50 g tvrdý sýr 1/2 ks červená cibule 6 - 8 lžiček smetana na vaření 1 konzerva tuňáková drť v oleji 3 - 4 stroužky nakládaný česnek s chilli
Postup Zapékané žampionové kloboučky
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme - opatrně vyjmeme nožičku, vydlabeme hnědou část z kloboučků a oloupeme je
Oškrábeme žampionové nožky a nakrájíme je na drobné kostičky. Stejně tak oloupanou cibuli. Společně zpěníme na másle, když je cibule zlatavá, osolíme, okmínujeme a přidáme tuňákovou drť s nadrobno nakrájeným nakládaným česnekem. Promícháme a odstavíme
Žampionové kloboučky potřeme z vnější strany máslem a naskládáme je do zapékací misky, taktéž vymazané máslem. Do každého žampionu navrstvíme kopeček tuňákové náplně a zasypeme strouhaným sýrem. Každý naplněný žampion opatrně zalijeme lžičkou smetany
Žampionové kloboučky zapékáme asi 25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C
Zapékané žampionové kloboučky podáváme jako chuťovku nebo i hlavní chod s bramborovou kaší.