Zapékané zeleninové brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks vejce
6 ks brambory
1,5 dl mléko
200 g gouda
olivový olej
1 dl smetana na vaření
1 porce zeleninové lečo
1/2 lžičky bylinová sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si předem připravíme tuto zeleninovou směs - Zeleninové lečo s pestem, ovšem před použitím zbavíme lečo přebytečné vody

  2. Větší brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Brambory vaříme v osolené vodě, poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé plátky

  3. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce vyšleháme s mlékem, smetanou a bylinkovou solí

  4. Pekáček vymažeme olivovým olejem, naskládáme vyšší vrstvu bramborových plátků, posypeme polovinou sýra a rozprostřeme všechnu zeleninu. Opět posypeme sýrem a zalijeme vaječnou směsí

  5. Zeleninové brambory vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut

  6. Zapékané zeleninové brambory pak stačí jen rozdělit na porce a podávat jako zdravý hlavní chod. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!