Plněná kachna po francouzsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 ks kachna
masový vývar
nádivka
sůl
3 ks vejce
50 g máslo
1 lžíce strouhanka
1 lžíce sekaná petrželka
mletý pepř
150 g pečené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme nádivku. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme se žloutky a nasekanou petrželkou. Přidáme mleté kuřecí maso a nádivku podle chuti osolíme a opepříme. Dobře vyšlehaný sníh vmícháme lehce se strouhankou do směsi.

  2. Kachnu osolíme a břišní dutinu naplníme nádivkou. Naplněnou kachnu zašijeme a zprudka orestujeme na pekáči s rozehřátým máslem. Pak kachnu pečeme za občasného podlévání horkou vodou a přelévání vývarem v předehřáté troubě.

  3. Upečenou plněnou kachnu po francouzsku podáváme s opékanými brambory a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!