Pečená zmije recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce měkký tvaroh
2 kuličky celý černý pepř
1 ks větší mrkev
stolní olej
20 dkg mleté drůbeží maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pekáček s nelepivým pečicím papírem. Do mikroténového nebo lépe silnějšího polyetylénového sáčku s ustřiženým rohem dáme mleté drůbeží maso a stlačením vytvarujeme na nelepivém papíru tvar zmije. Hlavičku uděláme větší a ocásek zašpičatíme. Pak jí na hřbetě mírně zplacatíme, osolíme a potřeme stolním olejem

  2. Z mrkve uděláme kolíček a zasuneme do budoucí tlamičky dost hluboko, aby tam pak jazýček dobře držel. Kolíček při pečení zčerná, pak jej vyjmeme a vyhodíme. Zmiji pečeme asi 20 minut a hlídáme barvu povrchu. Je hotová o něco dříve než normální mleté maso

  3. Upečenou zmiji necháme vychladnout, přendáme na talíř a nazdobíme. Do nového mikroténového sáčku dáme asi lžíci tvarohu, ustřihneme jen malou špičku růžku a můžeme zdobit. Jazýček uděláme z nového kousku mrkve a oči z pepře. Pepř raději umístíme pinzetou

  4. Jako příloha k pečené zmiji bude nejlepší bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!